Perswijn #3: Wijnstad Turijn, Bordeaux 2011, Mittelmosel, Piemonte en veel meer

In Perswijn #3

• Wijnreis in de stad: Turijn
• Bordeaux 2011; van het ene probleem naar het andere
• De Mittelmosel zit vol tegenstrijdigheden
• Wat bepaalt het verschil? Eén wijngaard, twee wijnen
• Perswijn Zomerproeverij
• Supplement Piemonte

Wijnreis in de stad: Turijn
De afgelopen decennia is wijn een steeds belangrijker onderdeel geworden van het gewone leven. Dat betekent ook dat in grote steden steeds meer leuke plekken te vinden zijn waar je lekkere wijnen kunt drinken. Reden om eens wat steden te bezoeken en te kijken wat daar te beleven valt op wijngebied. Deze keer: Turijn.

Bordeaux 2011
Na de twee relatief probleemloze jaren 2009 en 2010 was het in 2011 alle hens aan dek voor de producenten in Bordeaux. Alles kwam op het verkeerde moment: de droogte kwam te vroeg, de regen te laat en de extreme hitte en hagel? Die komen nooit gelegen. Toen de druiven eenmaal binnen waren, werden alle technieken uit de kast gehaald om er goede wijn van te maken. En nu moeten die wijnen nog verkocht worden…

De Mittelmosel; van Bernkastel tot Briedel
Een grote liefde moet je de ruimte geven. Daarom een eerbetoon aan de Mosel, wijnrivier nummer 1, met een uniek cultuurlandschap en wijnen van ongeëvenaarde finesse. De vele gezichten van de Mosel – smaak- en spraakmakende producenten, gastronomie, cultuur, terroir, curiosa – komen allemaal aan bod in een serie van 8 afleveringen. Deel 6: de Mittelmosel van Bernkastel tot Briedel (aflevering II).

Wat bepaalt het verschil
In deze nieuwe serie artikelen neemt Perswijn u mee naar bijzondere wijngaarden in de hele wijnwereld. We duiken in het terroir én nemen twee mooie wijnen uit elke wijngaard onder de loep, van twee verschillende producenten. Brandende vraag: wat bepaalt nou het verschil tussen die twee wijnen? Aflevering 3: Rangen (Elzas) en de wijnen van Schoffit en Zind-Humbrecht.

Perswijn Zomerproeverij 20 mei
Hebt u ook zo’n zin in de lente en de zomer? Perswijn in elk geval wel. Al was het maar vanwege onze nieuwe, grote Zomerproeverij op 20 mei in Amsterdam. Een groots evenement wordt het, met zomerse thema’s als koel rood, zonnige bubbels, hoge en lage temperaturen en rare druiven uit rare streken.

Supplement Piemonte
Barolo, Barbaresco, Alto Piemonte, Dwarse boeren en dwarse druiven, Gavi, feiten & getallen en vooral heel veel nieuws en achtergronden over deze streek die zich enorm heeft ontwikkeld
Dit en uiteraard de beste wijn-spijssuggesties, proefnotities, achtergronden en nog veel meer!

Perswijn nummer 3 ligt vanaf ongeveer 2 mei in de winkel.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s