Wijnen op Grootse Wijnen 15 en 16 april

Op zondag 15 en maandag 16 april vormt Showkas de Arendshoeve in Aalsmeerderbrug het toneel van de derde editie van de proeverij Grootse Wijnen van Kleine Importeurs. Hier laten meer dan 40 kleine wijnimporteurs hun meest bijzondere wijnen proeven. Een laagdrempelig en bijzonder evenement voor iedereen die graag bijzondere wijnen proeft en ontdekt voor zichzelf of voor klanten. Hieronder een kleine greep uit de vele wijnen die er te ontdekken zijn.

De Geluksdruif laat enkele mooie wijnen proeven uit Klassiek Europa. Bijvoorbeeld een Crémant de Bourgogne Brut Extra van Clotilde Davenne, uit de Chablis-streek. Gemaakt als een echte champagne.Deze wijn kreeg onlangs drie glaasjes in Winelife en werd een ‘Feestbeestje uit de Chablis’ genoemd. Wijnmaker Ignazio Giovine van domein l’Armagnia uit de Piemonte is zelf aanwezig. Zijn Chardonnay Robi & Robi 2010 is ook te proeven en te ontdekken op Grootse Wijnen.

Zekvinos en Bevino schenken enkele mooie wijnen uit Valtellina, een prachtige maar onbekende wijnstreek in Noord-Italië (boven het Como-meer).

Een mooie debuterende Rhônewijn is de Clos de Trias van importeur Rhône Value Wines.  Even Bakke, een blonde Noor van ruim 2 meter, is eigenaar van het domein waar deze wijn wordt geproduceerd. Hij werkt biodynamisch en komt persoonlijk naar Aalsmeerderbrug om zijn wijnen toe te lichten.

Clos de trias

Vin Simple introduceert op Grootse Wijnen o.a. Coteaux Champenois Rouge Cumières wijnen Van René Geoffroy. Een rode stille Champagne heerlijk bij stevige vis gerechten en gevogelte. Voor bij oesters en andere zeevruchten schenkt Vin Simple top Muscadets van David & Duvalellet. Een primeur in Nederland.

Wijnmaker Georg Fusser uit de Pflaz is op uitnodiging van importeur Nederwijnen aanwezig op deGrootse Wijnen. Hij werkt biologisch en zijn wijnen beleven hun primeur op de beurs.

De Albireo 2008 van Fattoria la Torre is een 100% Syrah. Importeur Olioliva laat bezoekers van de beurs graag kennis maken met deze heerlijke en exclusieve wijn.

Fattoria la Torre

Importeur Wijncultuur introduceert wijnen van Domaine Lionel Gosseaume die allemaal voor het eerst op de Nederlandse markt komen.

Bodegas de Nilo uit Rueda, Spanje heeft in 2011 naast haar Bianco Verdejo, geïmporteerd door Panachée wijnimport, voor het eerst een Bianca Sauvignon Blanc geproduceerd. Wijnmaakster Marie José Lopez komt speciaal voor de introductie hiervan naar Grootse Wijnen, kleine importeurs.

Vegetarische wijnen? veel mensen weten niet dat het overgrote deel van de in de winkel verkrijgbare wijnen niet vegetarisch en/of veganistisch zijn.  Wijnhuizen maken gebruik van dierlijke producten als klaringsmiddel voor het verwijderen van eiwitten, gisten en andere organische deeltjes uit de wijn. Importeur It’s Organic voert vegetarische wijn van het wijnhuis Giol. Dit wijnhuis heeft op de Biofach  van de Mundus Vini een zilveren medaille ontvangen voor de prosecco spumante brut. Te proeven op Grootse Wijnen.

Giol vegetarische wijn

Van de hoogste wijngaard van Zuid Afrika komt de biologische Mount Sutherland Shiraz 2009 van importeur Wine Matters

De Kring van de Oosterscheldekreeft verkoos de Italiaanse Doceassaje 2010, Irpania DOC, Vinosia van importeur Vino & Vetro tot Kreeftenwijn 2012. Dit is de wijn die het beste samengaat met de Rolls Royce onder de kreeften, de Oosterscheldekreeft. Tijdens de proeverij worden kreeftamuses geserveerd bij de stand van Vino & Vetro.

Doceassaje 2010, Irpania DOC, Vinosia van importeur Vino & Vetro is Kreeftenwijn 2012

Importeur Wijndijck pakt hun primeur op Grootse Wijnen groots aan. Wijnmaker André Gruss van Domaine Joseph Gruss & Fils uit Eguisheim komt speciaal voor de beurs naar Nederland om tijdens enkele Taste & Talksessies de wijnen toe te lichten. Daarnaast presenteert WijnDijck een assortiment “biologisch – dynamische wijnen”  van nieuw in Nederland geintroduceerde Domaine’s

De Vijiriego druiven voor de Los Garcias de Verdevique Vino de la Tierra van importeur Granada Wijnen worden geoogst met een ezel! De wijngaarden behoren tot de hoogste van Europa en liggen op 1300 meter.

De wijnen die Pierre Ache laat proeven zijn allemaal biologisch of biologisch-dynamisch. Wijnmaker Peter Pelzer zal ook aanwezig zijn. Hij is de man van het Nederlandse biologische Domaine Aldenborgh in Eys.  Hij maakt een prachtige mousserende Riesling, de Eyra.

Domein Aldenborgh in Eys (Li)

Sambation importeert een bijzondere granaatappelwijn uit de Rimon Winery midden de hoge bergen van de Galilea (Israel). Deze wijn is van 100% granaatappels gemaakt dus zonder toevoeging van alcohol en suiker! Graanaatappelwijn wordt volgens de hoogst erkende normen van wijnbouwers gemaakt met als resultaat een hoogwaardige en unieke wijn van puur granaatappelsap!

Granaatappelwijn van Rimon Winery uit Israel

Wijnhoeve Matton organiseert op Grootse Wijnen een verticale proeverij metwijnen van het labelwijn Frei João van 1982 tot heden. Fatima Flóres, de kleindochter van een van de oprichters van Caves São João komt hiervoor speciaal naar Nederland. Caves São João is een van de oudste wijnproducenten uit de Bairrada, opgericht in 1920. Als opmaat naar hun eeuwfeest brengen zij ieder jaar een speciale jubileum wijn uit die is opgedragen aan het bijbehorende decennium: dit jaar een sprankelende espumante, opgedragen aan de jaren 30 en een eerbetoon aan het hoorspel “War of the Worlds”van George Orwell uit 1938.

De Kelder van de Coningh laat bezoekers kennis maken met wijn van Scheiblhofer. Deze is tijdens de Austria Wine Challenge – ’s werelds grootste blindproeverij ter wereld (9635 wijnen uit 36 landen) door de internationale vakjury gekozen tot “Winnery of the Year 2011”.

Enthousiast geworden? Bezoek Grootse Wijnen van Kleine Importeurs:

Data: zondag 15 april 2012 (liefhebbers/consumenten) en 16 april 2012 (pers, wijnhandel en horeca)

Tijd: 12.00 uur – 17.30 uur (beide dagen)
Locatie: Showkas De Arendshoeve te Aalsmeerderbrug (veel gratis parkeerplaatsen)
Entree: € 12,50  (abonnees van Perswijn € 7,50)
NB: Voor de reizigers met het openbaar vervoer rijdt er op zondag vanaf 11:45 uur een pendelbusje tussen Station Schiphol en de Arendshoeve. Deze gaat ca. elke 30 minuten heen en terug.Een reactie op “Wijnen op Grootse Wijnen 15 en 16 april

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s