kunst kopen in het atelier

Laat je met HilariusArt inspireren in het atelier, het hart van het creatieve proces

Hadewych Cels / HC Big Tiger 2011

Wie zich oriënteert op de aankoop van kunst komt, al dan niet via internet, vaak via een museum of galerie in aanraking met het aanbod. De kunstenaar die achter de tentoongestelde werken zit is vaak niet aanwezig om het werk toe te lichten. Dat is jammer omdat juist de bevlogenheid en de hand van de maker het resultaat bepalen. HilariusArt biedt de mogelijkheid om met de kunstenaar in contact te komen en hem of haar te ontmoeten in het atelier zelf.

Op hilariusart.com staan de namen van 8 kunstenaars die zich op deze manier willen presenteren. Potentiële kopers bepalen met behulp van de overzichtelijke site naar welke kunstenaar de voorkeur uitgaat. Op de pagina’s van elke kunstenaar staat al veel informatie en voorbeelden van werken. Wanneer het werk aanspreekt biedt de website de mogelijkheid een afspraak te maken met de kunstenaar om zich in zijn of haar atelier te laten ontvangen.

Oprichter Wim Hilarius uit Koog aan de Zaan: “Het is natuurlijk veel inspirerender om je in het atelier, het hart van het creatieve proces, in alle rust te oriënteren op een mogelijke aanschaf. Met dat in het achterhoofd ben ik begonnen met HilariusArt.com”.

Aangesloten kunstenaars bij HilariusArt zijn:

  • Hadewijch Cels, Amsterdam, schilderijen
  • Toon den Heijer, Amsterdam, schilderijen
  • Gitta Pardoel, Rijswijk, gemengde technieken op papier en lambda prints
  • Ali Rashid, Rijswijk, gemengde technieken op canvas
  • Peter Schenk, Amsterdam, overleden in 2011, gemengde technieken op geschept papier en schilderijen (de werken zijn te zien in het atelier van Toon den Heijer)
  • Paolo Sistilli, Houten, encoustiek(pigmenten gemengd met bijenwas op doek) en sculpturen
  • André Vranken, de Woude (NH), bronzen en houten torso’s
  • Loes Vreedeveld, Midsland (Terschelling), schilderijen

De een zal zich aangetrokken voelen door de dynamiek van Toon den Heijers schilderijen, de ander door de zeggingskracht van de sobere mensfiguren van André Vranken. Maar voor iedere kunst-liefhebber geldt dat HilariusArt een unieke kans biedt om op persoonlijke wijze én in het atelier kunst te kopen.

www.hilariusart.com


Een reactie op “kunst kopen in het atelier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s