In Perswijn #6, Zuid-Afrika, Klassiek Europa, Wijnwinkelwedstrijd, North Carolina, Utiel Requena, Oostenrijk en meer…

Supplement Zuid-Afrika
Nog geen 25 jaar geleden gooiden activisten de ramen in bij importeurs van Zuid-Afrikaanse wijnen, omdat het als verfoeilijk werd beschouwd om zaken te doen met het apartheidsregime. Zuid-Afrika was in die tijd nergens, en de wijnbouw zat in een diepe crisis. En kijk hoe het er nu voor staat. Zuid-Afrikaanse wijnen zijn uitgegroeid tot een van de belangrijkste wijnleverende landen; ze staan in de top 5 van belangrijkste wijnleveranciers van wijnen aan de Nederlandse markt. In het supplement aandacht voor Die top 100 Suid-Afrikaanse wyne, Zuid-Afrika in feiten en cijfers, portretten van enkele winnaars en diverse proefnotities van Zuid-Afrikaanse wijnen in elke categorie en prijsklasse.

Klassiek Europa
Voor al die mensen die – terecht of onterecht – graag mopperen op grote, dikke Nieuwe Wereldwijnen: zondag 16 oktober 2011 kunt u uw hart ophalen in Noordwijk. Daar vindt de grote Perswijnproeverij Klassiek Europa plaats, met meer dan 300 wijnen van 20 importeurs.

Verkiezing Wijnwinkel van het Jaar
De ontknoping van de verkiezing Wijnwinkel van het Jaar 2012 vindt plaats op Klassiek Europa. Voor deze verkiezing, georganiseerd door Perswijn, konden consumenten hun favoriete wijnwinkel nomineren. Ruim 10.000 wijnliefhebbers brachten hun stem uit! De tien beste winkels zijn inmiddels bekend en staan op http://www.wijnwinkelvanhetjaar.nl. Zij zijn aanwezig op Klassiek Europa en horen ter plaatse wie de titel in 2012 mag dragen.

Hubrecht Duijker ontdekt North Carolina
Als een soort Columbus ging Hubrecht Duijker op ontdekkingsreis naar North Carolina, in de hoop daar goede wijnen te vinden. Binnen deze Amerikaanse staat werden in de afgelopen tien jaar maar liefst 85 nieuwe wineries geopend – maar hoe het zit met de soorten wijn en hun kwaliteit, dat kun je alleen ter plekke ervaren. Een smakelijk verslag.

Utiel Requena: de Bobal is mooi,maar de crisis is hard
Het Spaanse Valencia is momenteel een hotspot, maar de wijnregio’s in het achterland blijven qua uitstraling voorlopig achter bij die van de metropool. Beetje bij beetje komt daar verandering in. Zie Utiel-Requena. Sinds een paar jaar laat dat zich eindelijk opmerken, met wijnen van bobal – een druif die met de juiste behandeling goede wijnen kan opleveren – en van belangrijke nieuwkomer tempranillo.

Utiel Requena

Blaufränkisch: Oostenrijks best bewaarde geheim
Er zit twee keer zoveel rood als wit in de Oostenrijkse tweekleur. Maar voordat die rode dominantie ook een afspiegeling vormt van de nationale wijnproductie, moet er nog veel water door de Donau stromen. Toch behoort de beste Blaufränkisch – elegant, kruidig, gestructureerd – tot de beste rode wijn ter wereld, vindt Cees van Casteren.

Dit en uiteraard de beste wijn-spijssuggesties, proefnotities, achtergronden en nog veel meer!

Perswijn nummer 6 ligt vanaf 15 september in de winkel.

Over Perswijn
Perswijn is het grootste onafhankelijke Nederlandstalige wijnmagazine in de Benelux, dat met een oplage van 12.000 meer dan 25.000 lezers weet te bereiken. Het is het oudste Nederlandse wijntijdschrift dat zich richt op de consument en vakhandel. Door de kwaliteit is Perswijn ook voor de professional -in handel en horeca- een belangrijk en toonaangevend wijnmagazine.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s