Bouw in Beeldprijs 2011: PLAYGROUND Belvédère Maastricht, 6 – 30 september

 De tentoonstelling Bouw in Beeldprijs 2011: PLAYGROUND is van 6 tot 30 september te zien in het infocentrum van Belvédère in Maastricht. De tentoonstelling, die is gekoppeld aan de landelijke Bouw in Beeld fotografieprijs die elk jaar wordt uitgereikt, was eerder te zien in het Cobra Museum in Amstelveen.

Hier is al het werk te zien van de tien genomineerde fotografen. Zij hebben dit werk ontwikkeld binnen het thema van de Bouw in Beeldprijs 2011: PLAYGROUND. Er zit zeer veel diversiteit in het werk; van haast documentair in beeld gebrachte vrijplaatsen, geënsceneerde auto-ongelukken en gemanipuleerde portretten tot op kussens afgedrukte beelden van militaire oefengebieden en speeltuinen, grafisch in beeld gebrachte mikadostokjes en monumentaal gefotografeerd textiel.

Jaap Scheeren / Bouw in Beeldprijs 2011

De Bouw in Beeldprijs is een initiatief van bouwbedrijf Ballast Nedam. De prijs, die dit jaar voor de vijfde keer wordt uitgereikt, bestaat uit een geldbedrag van 10.000 Euro en gaat elk jaar naar een fotograaf die in de ogen van de jury het thema voor dat jaar het beste heeft vertaald. Tijdens de opening in Amstelveen op 20 juni jl. werd Jaap Scheeren door de jury uitgeroepen tot winnaar van dit jaar. De jury werd voorgezeten door architect Roberto Meyer, en bestond verder uit Anton Corbijn, fotograaf, Annaleen Louwes, fotograaf en Francis Hodgson, recensent Financial Times en oud hoofd fotografie Sotheby’s Londen en Felix Hoffmann, curator van C/O Berlin.

Inmiddels behoort de Bouw in Beeldprijs tot één van de meest betekenisvolle fotografieprijzen in Nederland.

www.bouwinbeeldprijs.nl  
www.Belvédère-maastricht.nl
Twitter @bouwinbeeld
Facebook: http://www.facebook.com/bouwinbeeldprijs


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s